Mathraki

Plaatsen > Mathraki

Mathraki is een schilderachtig, heuvelig Grieks eiland in het Ionische zee, het ligt ten noordwesten van het Eiland Korfu. 

Mathraki is zo klein dat U moeite zult hebben het op een kaart te vindend. Zelfs vele Grieken het kennen het eiland niet. Dankzij de moeilijke toegang tot het eiland Mathraki heeft het toerisme nog geen kans gezien het eiland te bederven

Sommige avontuurlijke mensen, vooral die met hun eigen zeilboten en motorboten, zijn regelmatig op het eiland vanwege de beschutte ankerplaatsen die het eiland biedt.

Geografisch is Mathraki minder dan 3 kilometer lang en iets minder dan een 1 kilometer breed. Het eiland kent steile heuvels die steil aflopen vanuit de Ionische zee. De heuvels zijn weelderig en groen. 

Langs de zee is nauwelijks bewoning te vinden op Mathraki. In plaats daarvan vindt u de huizen hoog in verscheidene dorpen – eigenlijk enkele kleine clusters van huizen – die hoog in de randen van het eiland zijn gebouwd. Deze huizen zijn grotendeels aan het oog onttrokken wanneer U zich langs de stranden bevindt of het eiland van de omringende wateren bekijkt. De reden hiervoor gaat terug tot de eerste kolonisten van Mathraki in de 19de eeuw. In die tijd was er heel wat ongebreidelde piraterij in deze regio. De huizen die uit het gezicht waren van de piraten op het water waren ook buiten gevaar, zo redeneerde men. 

Tegenwoordig zijn er slechts ongeveer 120 inwoners die op het eiland leven tijdens de warme maanden van het jaar (Mei tot Oktober). Dit aantal neemt toe met ongeveer 25 in de herfst. In de winter wanneer het weer koud en nat wordt, en door de harde winden de leveringen op het eiland onbetrouwbaar worden, verlaten de meeste inwoners het eiland. Zij wonen in de winter op Korfoe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *