Paleochora

Plaatsen > Kreta > Paleochora

Paleochora ligt op aan de toeristisch minder drukke zuidzijde van Kreta. Paleochora is een plaats op het eiland Kreta, op een landtong in het zuidwesten van Kreta. Paleochora ligt op ongeveer 75 kilometer ten zuidwesten van Chania en is goed te bereiken met een (huur)auto.

In de jaren zestig van de twintigste eeuw was Paleochora erg in trek bij hippies. Sinds die tijd is toerisme een belangrijke bron van inkomsten voor het dorp.

Paleochora heeft tegenwoordig ongeveer 1.500 inwoners en is goed uitgerust. Paleochora heeft, in het centrum, verschillende winkeltjes, een postkantoor en internetcafés.

Paleochora heeft aan de westkant een mooi zandstrand aan een kleine baai waar vaak een straffe wind staat. De baai is dan ook populair bij surfers. Het zandstrand aan de westzijde heet niet voor niets “Sandy Beach”. Een deel van het lange zandstrand wordt gebruikt door naturisten. Iets naar het Oosten is er ook nog het strand van Anidri.

Aan de oostzijde van Paleochora, voor de promenade, ligt het kiezelstrand Pebble Beach. Hier vindt u overdag veel eetgelegenheden en kan het ’s nachts erg gezellig zijn.

PaleochoraAan de zuidzijde van Paleochora staat ook tegenwoordig nog een Venetiaans kasteel uit 1279. In die tijd was de naam van Paleochora  “Selino Kastelli”, vernoemd naar dit kasteel. Het kasteel was hier gebouwd om de zuidwesthoek van Kreta te beschermen. Dat dit een strategische plaats is blijkt wel uit de vele keren dat het kasteel is aangevallen en verwoest: door de Venetianen, de Ottomanen (Turken), in 1539 door de piraat Barbarossa en, tot slot, werd het kasteel deels gesloopt door deDuitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vlak voor de kust bij Paleochora ligt het eiland Gavdos. U kunt hier komen met de boot vanuit de haven van Paleocgora. Gavdos is een fantastisch eiland voor de rustzoekende toerist: weinig accommodatie en weinig toeristen. Er is nauwelijks uitgaansleven maar er zijn veel opgravingen uit minoische tijd. het eiland Gavdos heeft veel ongerepte natuur in een rotsachtige omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *