Maleme

Plaatsen > Kreta > Maleme

Maleme ligt 16 km ten westen van Chania in het district Kidonia op het eiland Kreta. Tussen Chania en Maleme rijden zeer frequent bussen. Het dorp ligt in een rustige omgeving.

Maleme kent nog niet veel bebouwing, slechts enkele grote hotels en appartementen complexen. In het dorp vindt u enkele restaurants en wat winkeltjes. Wij raden het restaurant “East of Eden” aan dat aan het strand ligt aan de oostkant van het eigenlijke dorp. Ook het restaurant Estria en het net buiten het dorp gelegen fam. Taverna Perasma is een aanrader. Wat het nachtleven betreft bent u aangewezen op de oostkant van Maleme. Daar vindt u enkele bars en een discotheek.

Maleme is het meest bekend als de plaats waar de Duitse parachutisten Kreta aanvielen in 1941. Het grootste deel van de parachutisten overleefden het niet en werden op de Duitse oorlogsbegraafplaats van Maleme begraven.

kreta_maleme_begraafplaats_slag_om_kreta

 kreta_maleme_slag_om_kreta

Ten noorden van het dorp, op een plaats genoemd Kafkalos, ligt een graf uit de minoïstische tijd, dat toen het gevonden werd al geplunderd was. Slechts sommige scherven en twee verbindings-stenen waren nog aanwezig. In het dorp vindt u een Byzantijnse Kerk.

Het strand bestaat uit zand en fijne kiezelstenen en is veel minder druk dan de stranden van Gerani, Marina Agia en Platanias. Het water is helder. OP verschillende plaatsen zijn zonnebedden en parasols te huur.

Strand Maleme Kreta

Het gebied rond Maleme is heuvel/bergachtig. Je kunt dan ook mooie wandelingen in dit gebied maken, echt een aanrader. Zodra je de grote weg met het tunneltje onderdoor bent, gaat er een wereld voor je open.

Platanias (3km te oosten) en Chania (17km ten oosten) zijn leuk en gezellig, goed met taxi en/of bus goedkoop te bereiken. Uiteraard kan dit ook met een huurauto.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *