Kokkini Hani (Kreta)

Plaatsen > Kreta > Kokkini Hani

Centraal gelegen aan de noordzijde van het eiland Kreta, is Kokkini Hani een prima verblijfplaats voor uw vakantie. Het dorp Kokkini Hani ligt ongeveer 13 kilometer ten oosten van Iraklion, de hoofdstad van Kreta, en op slechts 13 kilometer van de drukke badplaats Chersonissos.

Het dorp wordt steeds verder uitgebreid en groeit langzaam vast aan het naastgelegen dorp Gournes. Het dorp beschikt over vele appartementen en enkele hotels, verspreidt over het dorp. Er zijn diverse kleine supermarkten, een dertigtal restaurants en ongeveer 15 bars, waarvan twee discobars. Voor wie uitgebreid wil winkelen of uitgaan, zijn Chersonissos en Iraklion slechts een klein half uurtje rijden. Het voordeel in Kokkini Hani is dat het merendeel van het horeca of restaurant personeel hier uit de omgeving komen. In de grotere plaatsen heb je veel Grieken van het vaste land als personeel. Wij bevelen het restaurants van panos, taverne Asterix, in het bijzonder aan voor een heerlijke maaltijd. Ook taverna Kostas is een aanrader.

Kokkini Hani is een langgerekt dorp, met aan beide zijden van de weg bebouwing. Het heeft niet echt een centrum. Het drukste punt in het dorp is bij supermarkt Ariadne Hatzi, waarin het postkantoor zich bevindt. Aan de buitenzijde treft u twee pinautomaten. Kokkini Hani ligt op slechts 20 minuten van de luchthaven en aan de oude nationale hoofdweg.
Dit kan soms wat geluidsoverlast veroorzaken.

Kokkini Hani heeft diverse stranden, deels zand, met verhuur van ligbedden en parasols. Mooie stranden, ook voor de kinderen, schoon, speeltuin, eetgelegenheden. De zeebodem loopt geleidelijk af en is hierdoor zeer geschikt voor mensen met kinderen. Op enkele plaatsen zijn er tevens watersportmogelijkheden.

Kokkini Hani is vanwege zijn ligging uitermate geschikt als uitgangspunt om het eiland te verkennen. Met een huurauto kunt u diverse autotours maken.

Voor wie niet over een rijbewijs beschikt of moeilijk kan wennen aan de rijstijl van de Kretenzers zijn er ook andere mogelijkheden. Met een regelmatige busservice is het mogelijk over het eiland te reizen.

Het dorp zelf en de directe omgeving hebben ook mogelijkheden te bieden:

  • In het dorp is een kleine opgraving te bezichtigen, genaamd Niros.
  • Direct boven Kokkini Hani op de top van de berg, ligt het waterparadijs Watercity. Een dag waterplezier voor jong en oud.
  • In het op 5 kilometer afstand gelegen dorp Anopolis kunt u een echte Kretenzer avond bijwonen met heerlijke gerechten, dranken
    en kunt u genieten van een show met traditionele Kretenzer en Griekse dansen.

Deze pagina is samengesteld onder andere met de vriendelijke hulp van Bianca Maoua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *