Kastoría

Plaatsen > Kastoría

Kastoría is een stad in Griekenland en de hoofdstad van het gelijknamige district (nomos), in West-Macedonië, op een schiereiland in het Meer van Kastoría. Het departement heeft 53.483 inwoners. Kastoria stad heeft 25000 inwoners.

De economie draaide voorheen voor een groot deel op handel in en verwerking van bont. Sinds het verbod op de jacht op bevers is deze handel voornamelijk gebaseerd op bontrestanten afkomstig uit Europa en de Verenigde Staten van Amerika en is het belang van bont langzaam maar zeker afgenomen.

Kastoría is ook bekend door het massale toerisme.

Kastoria is ook de zetel van een Grieks-orthodox metropoliet. In de stad staan talrijke kerken en kapellen uit de 10de tot 16de eeuw, waarvan vele met mooie fresco’s. De oude kapellen en de oude houten huizen met vakwerk en karakteristieke kerkers geven de oude stad een schilderachtig aanzien. De vele kappellen, maar ook sommige van de oude huizen, zijn van binnen te bezichtigen.

Het landschap wordt vooral bepaald door de bovenloop van de Aliakmonas, die in het uiterste westen, in het Pindusgebergte, ongeveer op de grens met het Griekse departement Ioánnina en de Albanese prefectuur Korçë ontspringt. De stad van Kastoria,hoofdstad van de provincie is in een schiereiland gebouwd die bij de meer Orestiada ligt.

Kastoria en het omringende gebied zijn internationaal als middens van de vervaardigen en verhandelen van bont bekent geworden. Bont productiedatums steunen meer dan een duizend jaren en de economische activiteit van de prefectuur.

Ieder jaar vindt een internationale bonttentoonstelling plaats in Kastoria.

Verder vindt u hier Rijke onderdelen van Byzantijnse cultuur (Byzantijnse muren en kerken) evenals traditionele herenhuizen van de 17de en 18de eeuwen uniek voor hun architecturaal ontwerp zijn in de stad van Kastoria opgespoord.

Verder zijn bezienswaardig:

  • het Byzantijnse Museum,
  • de 74 Byzantijnse en postbyzantijns kerken
  • het Folklore Museum “Nerantzi – Aibazi”.de berg vitsi
  • De bergen van Vitsi en Grammos
  • het Orestiada meer en het rijke culturele erfgoed is sommige onderscheidende kenmerken die de stad van Kastoria en de omringende gebieden een toeristische attractie voor alle seizoenen van het jaar maken.
  • de stad van kastoria heeft vele goede restaurants
  • de provincie is rijk aan natuur.
  • bij de meer van kastoria kan men zeilen in kleine zeilboten.
  • Zeilen: in de meer van kastoria. Informatie, Kastoria Yacht Club, tel.: 0030(24670) 28.956, 29.400.
  • Berg beklimmen: IBerg Gramos en Vitsi. Informatie, Kastoria EOS (Alpine Society), tel.: 0030(24670) 24.497.

Er is een regelmatige rechtstreeks vluchtaansluiting tussen de prefectuur van Kastoria en de hoofdstad Athene.

Er zijn dagelijks bus verbindingen met de omliggende provincies en Athene en Thessaloniki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *