Kissamos

Plaatsen > Kreta > Kissamos

Kissamos is een mooie stad die op 42 kilometer ten westen van Chania op het eiland Kreta ligt. Kissamos is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft ongeveer 3000 inwoners. Kastelli Kissamou (Kissamos) wordt omringd door een mooi landschap. Kissamos  is langs een stil strand met zand en kiezelstenen.

De economische ontwikkeling van Kissamos is gebaseerd op één wijn (de stad is het centrum van productie en handel van de beroemde wijn Kissamos), olie en landbouwgoederen. Dat is dan ook de reden dat de kleine stad niet bedorven is door toerisme.

De stad Kastelli Kissamou (Kissamos ) werd op de plaats van de oude stad van Kissamos gevestigd. Deze oude stad was de haven van de oude stad Polyrenia (de oudste Dorische stad van Kreta, 7 kilometer ten zuiden van Kissamos) en was het maritieme en commerciële centrum van Westelijk Kreta. Wegens zijn rijkdom en strategische ligging werd de stad van Kissamos altijd goed versterkt; de muren van de stad werden gebouwd door de Venetianen en een deel van die muren kan nog altijd in Kissamos worden bezichtigd. Kissamos was een Venetiaanse vesting (Castello) waarvan de naam Kastelli is afgeleid. Omdat Kreta vele plaatsen met de naam Kastelli had, werd de stad Kastelli Kissamou genoemd ten einde onderscheid te maken.

Kissamos  wordt met regelmatig rijdende openbare bussen verbonden met Chania. Vanuit de haven van de stad vertrekken regelmatig veerboten naar Gythion (Peloponnesus) en het Eiland Kythira.

Vanuit Kastelli Kissamou kan men de interessante archeologische plaatsen van Polyrenia en Falassarna, de indrukwekkende kloven van Topolia, de eilanden Gramvoussa (de Eilanden van de Piraat), de idyllische lagune van Balos, de mooie zandige stranden en hun kristalheldere wateren en diverse middeleeuwse dorpen bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *