Perama

Plaatsen > Perama

Perama ligt in de provincie Ionanina, 4 km ten noord oosten van de stad Ionannina, in het noordwesten van Griekenland. Perama heeft ongeveer 1500 inwoners. De stad ligt op GR-6 tussen Igoumenitsa en Metsovo.

De naam Perama betekent “doorgang”. Perama ligt dan ook aan de noordelijke rand van het meer Pamvotis.

Een 11e-eeuwse kerk in de stad is gewijd aan de Heilige Haralambos en naar verluidt gebouwd door de Byzantijnse keizer Alexius I Komnenos. De kerk is in een slechte staat van onderhoud en is zelden open voor het grote publiek.

De stad is de hoofdplaats van de gemeente Perama, die een oppervlakte van 105.725 km ² heeft en een bevolking van 5.743 inwoners. De grootste gemeente van andere steden zijn Amfithéa (pop. 555), Perívleptos (509), Krya (358), Agia Marina (331), en Kranoúla (301).

Grotten van Perama
Een van de meest opmerkelijke Griekse grotten ligt in het centrum van de plaats met dezelfde naam. De grot ontstond 1.400.000 jaar geleden in het midden van Goritsa heuvel, en werd bij toeval in 1940 ontdekt. De gangenstelsel met stalactieten en stalagmieten scheppen een dromerige wereld. De grot strekt zich uit over een oppervlakte van 14.800 vierkante meter. Houd u er echter wel rekening mee dat u 1100 meter moet wandelen (duurt ongeveer 45 minuten) voor u de ingang bereikt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *