Recepten > Griekse gehaktballen (Keftethes)
Ingrediënten
- 1 grote fijngesnipperde ui
- 1 el olie
- 800 gr mager rundergehakt
- 2 koppen paneermeel
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 tl oregano
- 1 ½ el fijngewreven gedroogde kruizemunt
- 1 ½ el fijngehakte peterselie
- 2 ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 2 el ouzo
- ½ kop bloem
- ½ kop olijfolie
- ½ kop maïs- of zonnebloemolie
Bereiding
- Fruit de ui in 1 el olie tot hij goudbruin is.
- Breng de gefruite ui over in een grote kom en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe, behalve de bloem en de olijf- en maïsolie.
- Kneed het mengsel goed, tot een smeuïge pasta is verkregen, die gemakkelijk van de hand af gaat.
- Rol hiervan kleine ellipsvormige ballen; rol deze vervolgens door de bloem.
- Verhit de olijf- en maïsolie in een grote koekenpan en braad de gehaktballen aan één zijde tot ze goed bruin zijn.
- Rol ze voorzichtig met een vork om en braad ze aan de andere kant eveneens bruin.
- Leg de gehaktballen op keukenpapier om de olie eraf te deppen.
- Serveer de keftethes met pilaf en Griekse salade.