Griekse gehaktballen

Recepten > Griekse gehaktballen (Keftethes)

Ingrediënten

  • 1 grote fijngesnipperde ui
  • 1 el olie
  • 800 gr mager rundergehakt
  • 2 koppen paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 tl oregano
  • 1 ½ el fijngewreven gedroogde kruizemunt
  • 1 ½ el fijngehakte peterselie
  • 2 ½ tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 2 el ouzo
  • ½ kop bloem
  • ½ kop olijfolie
  • ½ kop maïs- of zonnebloemolie

Bereiding

  1. Fruit de ui in 1 el olie tot hij goudbruin is.
  2. Breng de gefruite ui over in een grote kom en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe, behalve de bloem en de olijf- en maïsolie.
  3. Kneed het mengsel goed, tot een smeuïge pasta is verkregen, die gemakkelijk van de hand af gaat.
  4. Rol hiervan kleine ellipsvormige ballen; rol deze vervolgens door de bloem.
  5. Verhit de olijf- en maïsolie in een grote koekenpan en braad de gehaktballen aan één zijde tot ze goed bruin zijn.
  6. Rol ze voorzichtig met een vork om en braad ze aan de andere kant eveneens bruin.
  7. Leg de gehaktballen op keukenpapier om de olie eraf te deppen.
  8. Serveer de keftethes met pilaf en Griekse salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *