Recepten > Amandelcrème
In tegenstelling tot wat op onze site gebruikelijk is is dit recept voor 2 pers.
Ingrediënten
- 60 g amandelen, gepeld en zonder vliesjes
- 1 1/2 dl melk
- 2 dl (koffie)room
- 2-2 1/2 eetlepel suiker
- enkele druppels amandelessence
- 30 g rijstebloem, evt. allesbinder
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 1 granaatappel
Bereiding
- Gebruik de foodprocessor om van de amandelen en 2 eetlepels melk een fijne puree te maken. Wrijf de massa daarna door een fijne zeef.
- Breng de rest van de melk en de room aan de kook. Roer de amandelpuree erdoor en laat alles gedurende 20 minuten, boven een uiterst laag afgestelde warmtebron, zachtjes trekken.
- Zeef het mengsel en breng het opnieuw aan de kook. Los de suiker erin op en voeg amandelessence toe. Strooi rijstebloem (of allesbinder) erover en blijf daarna roeren tot een gebonden vla verkregen is.
- Laat de vla afkoelen en doe ze daarna over in kommetjes of schaaltjes. Plaats die tot het moment van opdienen in de koelkast.
- Rooster de geschaafde amandelen in een hete droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
- Laat ze, uitgespreid op een bord, koud worden.
- Halveer de granaatappel en neem de ‘granaatjes’ eruit.
- Garneer de amandelcrème door er eerst de geroosterde amandelen en daarna de ‘granaatjes’ over te strooien.