Recepten > Boerensalade 2
Ingrediënten
- 400 g tomaten
- 1 komkommer
- 250 g grote rode uien
- 300 g groene paprika’s
- 100 g zwarte olijven op azijn
- 4 eetlepels koudgeperste olijfolie
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- zout, zwarte peper uit de molen
- 200 g feta
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
Bereiding
- Was de tomaten en de komkommer. Snijd de tomaten in achten. Verwijder de eindjes van de komkommer en snijd hem in dikke schijfjes. Snijd hem eventueel eerst doormidden.
- Pel de uien en snijd ze in niet te dunne ringen of in stukjes. Was de paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in reepjes.
- Schik alle groenten door elkaar in een schaal, of verdeel ze over vier borden. Verdeel de olijven over de salade.
- Maak een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie, azijn en wat zout. Besprenkel hiermee de salade en strooi er wat peper over.
- Serveer de feta in dikke plakken of grof verbrokkeld over de salade en bestrooi hem met gedroogde oregano. Besprenkel de kaas met de resterende olijfolie en serveer de salade.
Tip: Voor de variatie kunt u ansjovisfilets, kappertjes, bindsla of plakjes hardgekookt ei toevoegen.
Opmerking: In Griekenland eet men dikwijls met z’n allen uit een grote schaal die midden op tafel staat.