Recepten > Garnalensoep
Ingrediënten
- 350 gram garnalen (gepeld)
- 125 gram boter
- 7,5 deciliter visbouillon
- 2,5 deciliter droge witte wijn
- 2 wortelen
- 2 eetlepels tarwebloem
- 2 eidooiers
- 1 ui
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 1 stronk prei
- 1 knolselderij
Bereidingswijze
- Maak de knolselderij schoon met water en snij deze in kleine stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn.
- Maak de worteltjes schoon, rasp ze en snij ze over de lengte door. Was de prei en snij deze in dunne ringetjes.
- Smelt de boter en laat alle groenten op laag vuur circa 20 minuten smoren.
- Giet de wijn bij de groenten en breng deze aan de kook.
- Roer water door de bloem om de groentesoep te binden.
- Breng het geheel wederom aan de kook en haal het geheel van het vuur.
- Roer de eidooiers door warme bouillon en roer deze vervolgens door de soep. Voeg de garnalen aan de soep toe.
- Voeg naar eigen smaak zout en peper toe aan de soep.
Serveer het geheel met een geroosterd stuk brood.