Recepten > Griekse casserole
Ingrediënten
- 500 gr rundvlees
- 5 grote aardappelen
- ½ witte kool
- ½ groene kool
- 4 tomaten
- 2 uien
- 1 pot witte bonen
- enkele glazen witte wijn
- zout
- zwarte peper
- boter, margarine of olie
Bereiding
- Snijd het vlees in stukjes, snipper de kool, snijd de aardappelen in lakken, de uien in ringen en de tomaten (gepeld) in plakken.
- Braad het vlees even aan in wat boter of olie.
- Voeg een glas voorverwarmde witte wijn toe en een klein scheutje water en laat het vlees een uurtje zachtjes stoven.
- Leg de stukjes vlees met het stoofvocht in een ovenvaste schaal.
- Leg daarop in lagen de koolsoorten, uien en tomaten.
- Leg bovenop de aardappelplakjes.
- Strooi tussen de lagen wat zout en peper en giet over het geheel nog een glas voorverwarmde witte wijn.
- Dek de schotel goed af en laat deze ongeveer 2 uur stoven in een goed voorverwarmde, matig hete oven (175 gr).
- Voeg er dan de bonen aan toe en laat het gerecht nog eens 20 minuten in de oven staan.