Griekse Koffie, Kafes Ellinikos

Recepten > Griekse koffie

Ingrediënten:

  • kopje water
  • suiker
  • Griekse koffie

De verhoudingen variëren: Voor zoet (glycos): 1  kopje water, 3 theelepels suiker en 2 theelepels  Griekse koffie.
Voor halfzoet (metrios): 1 kopje water, 2 theelepels suiker en 3 theelepels koffie.
Voor puur (sketos): 1 kopje water, 2 theelepels Griekse  koffie.

Bereiding

  1. Het water afmeten met een grieks koffiekopje en samen met de suiker en de griekse koffie in een briki doen. (een  briki is een heel smal steelpannetje.  Als u dit niet heeft, kunt u een paar kopjes tegelijk klaarmaken in een klein steelpannetje.
  2. Even doorroeren, zodat de suiker oplost en op het vuur zetten.
  3. De briki van het vuur nemen zodra zich schuim vormt vanaf de randen en de koffie omhoog begint te komen. De koffie opdienen in kleine koffiekopjes.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *