Recepten > Griekse koffie
Ingrediënten:
- kopje water
- suiker
- Griekse koffie
De verhoudingen variëren: Voor zoet (glycos): 1 kopje water, 3 theelepels suiker en 2 theelepels Griekse koffie.
Voor halfzoet (metrios): 1 kopje water, 2 theelepels suiker en 3 theelepels koffie.
Voor puur (sketos): 1 kopje water, 2 theelepels Griekse koffie.
Bereiding
- Het water afmeten met een grieks koffiekopje en samen met de suiker en de griekse koffie in een briki doen. (een briki is een heel smal steelpannetje. Als u dit niet heeft, kunt u een paar kopjes tegelijk klaarmaken in een klein steelpannetje.
- Even doorroeren, zodat de suiker oplost en op het vuur zetten.
- De briki van het vuur nemen zodra zich schuim vormt vanaf de randen en de koffie omhoog begint te komen. De koffie opdienen in kleine koffiekopjes.