Recepten > Kippenpastei (Kotopitta)
Ingrediënten
- 1 kip van ca 1 kg
- 450 gr bladerdeeg
- 20 gr boter
- 20 gr bloem
- 2 eieren
- 4 el parmezaanse kaas
- nootmuskaat
- zout
- peper
Bereiding
- Kook de kip in voldoende water met zout gaar.
- Laat de kip in de bouillon afkoelen.
- Haal haar uit de pan en ontdoe haar van botten en vel.
- Snijd het vlees in reepjes.
- Smelt de boter in de pan, roer de bloem erdoor en voeg langzaam 3 dl van de bouillon toe.
- Klop de eieren erdoor, voeg de kaas toe en giet deze saus over het kippenvlees.
- Bekleed een bakblik met de helft van het deeg.
- Bestrijk het deeg goed met boter en doe de vulling in het bakblik.
- Leg de rest van het deeg erover.
- Vouw de randen goed samen en bestrijk deze deeglaag met gesmolten boter.
- Leg er een vel vetvrij papier over en bak de pastei in 1 uur goudbruin in de oven (stand 4).