Recepten > Knoflook saus – Scorthaliá
Ingrediënten
- 8 teentjes knoflook
- ½ kop olijfolie
- 1 theelepel zout
- ¼ wijnazijn
- 2 koppen gestampte aardappelen. (Je kunt de aardappels eventueel ook vervangen door vochtig gemaakt witbrood.)
Bereiding
- Maak de knoflook schoon en pers ze uit.
- Voeg zout en de gestampte aardappelen toe. Stamp goed totdat een gladde pastei is ontstaan.
- Voeg om de beurt olijfolie en wijnazijn in kleine hoeveelheden toe, terwijl u de saus goed roert. Of, maak de aardappelen fijn met een mixer voeg de knoflookpasta en de olijfolie met de wijnazijn er langzaam aan toe totdat deze volledig is opgenomen.
- Blijf roeren totdat de saus stijf genoeg is om zijn vorm te behouden. Dien op met gekookte of gebakken vis, gebakken aubergines of courgettes en met bieten salade.