Knoflook saus – Scorthaliá

Recepten > Knoflook saus – Scorthaliá

Ingrediënten

  • 8 teentjes knoflook
  • ½ kop olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • ¼ wijnazijn
  • 2 koppen gestampte aardappelen. (Je kunt de aardappels eventueel ook vervangen door vochtig gemaakt witbrood.)

Bereiding

  1. Maak de knoflook schoon en pers ze uit.
  2. Voeg zout en de gestampte aardappelen toe. Stamp goed totdat een gladde pastei is ontstaan.
  3. Voeg om de beurt olijfolie en wijnazijn in kleine hoeveelheden toe, terwijl u de saus goed roert. Of, maak de aardappelen fijn met een mixer voeg de knoflookpasta en de olijfolie met de wijnazijn er langzaam aan toe totdat deze volledig is opgenomen.
  4. Blijf roeren totdat de saus stijf genoeg is om zijn vorm te behouden. Dien op met gekookte of gebakken vis, gebakken aubergines of courgettes en met bieten salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *