Recepten > Lamsvlees op plattelandswijze bereid – Arní exohikó
Recept voor 6 personen
Ingrediënten:
- 6 grote lendenstukken van het lam
- 175 gr Dodoni Kasseri (in 6 stukjes gesneden)
- 1 kop boter
- 6 vellen bladerdeeg (Kanaki)
- 500 gr doperwten
- peterselie
- 12 kleine aardappels
- Minerva olijfolie (Albert Heijn of Konmar)
- 6 geschilde tomaten
Bereiding:
- Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de lendenstukken halfgaar op een hoog vuur.
- Laat de erwten goed uitlekken. Laat in 2 eetlepels boter eerst de aardappelen en dan de tomaten bakken.
- Smeer de vellen Kanaki bladerdeeg in met boter. Vouw ze dubbel en smeer in met boter.
- Doe op elk vel een lendenstuk, 2 eetlepels erwten, 2 aardappelen, 1 tomaat en 1 stuk kaas.
- Strooi er zout, peper en gehakte peterselie over en rol ze op tot pakketjes.
- Doe ze op een met vet ingesmeerd blik en smeer ze in met olijfolie.
- Bedek ze met ingevet bakpapier en bak ze ongeveer 1 uur in een matig warme oven.